mengtafel opnamestudio Noord-holland Studio R8

CD Album, Single of Demo

Studio R8 richt zich op iedereen die op zoek is naar de beste prijs/kwaliteit verhouding. Als je een CD album of single op wilt nemen, dan wil je toch dat het eindresultaat ook echt professioneel klinkt, maar het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven.
Maar ook als je slechts een demo op wilt nemen, waarom zou je dan niet een studio kiezen die voor een acceptabele prijs een geluidsopname verzorgd waar je indruk mee zal maken. Of het nou is om optredens proberen te verkrijgen of om mensen enthousiast te maken voor je muziek, een demo heeft veel meer impact als hij niet klinkt als een demo!

Kwaliteit

De prijs is uiteraard erg belangrijk. Zeker in deze tijd. Maar toch staat bij Studio R8 de kwaliteit voorop!
Aandacht voor detail, gecombineerd met een goede basiskennis van audio, akoestiek èn muziek zorgen ervoor dat je op elk nivo (demo of CD) je de kwaliteit krijgt die je zoekt.
De kwaliteit van een opname hangt natuurlijk ook samen met de tijd die er aan besteed wordt. Als je bij het opnemen alle partijen tot in de puntjes goed op "band" hebt willen staan, is het ook niet vreemd om meer tijd en aandacht te besteden aan microfoonplaatsing, zodat precies dat geluid wordt geregistreerd, dat het beste bij jouw song past.


Mixen

Dit geldt ook voor het mixen van de verschillende opgenomen tracks. Een complete professionele mix van een commercieel gereleasde opname met veel verschillende tracks (sporen), kost zomaar een hele dag. Natuurlijk kost een mix meestal minder tijd, maar hou er altijd rekening mee dat de tijd (en dus geld) die wordt gereserveerd voor het mixen en masteren, in verhouding staat tot de tijd die is gebruikt voor het opnemen.
Als je een demo opneemt en kleine oneffenheidjes voor lief neemt, is het niet logisch om bij het mixen elk detail perfect proberen te maken.
Het hele proces van opnemen is als een ketting die zo sterk is als de zwakste schakel.
Het liedje, de performance, het arrangement, het opnemen, het mixen en het masteren. Het heeft weinig zin om één schakel heel sterk te maken terwijl andere schakels zwak gelaten worden.

Maar het geldt zeker ook andersom! Als je een opname, waar vele uren in gestopt zijn om hem perfect te krijgen, in 2 uurtjes gemixt en gemasterd wilt hebben, dan zal de mix de zwakste schakel zijn, en bereik je waarschijnlijk niet de kwaliteit die je nastreefde bij het opnemen.